Ангела Меркел получи зелена светлина за съставяне на правителство

15:10, 04 мар 18 / Свят 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Социалдемократическата партия в Германия подкрепи съставяне на нова голяма управляваща коалиция с консерваторите на канцлера Ангела Меркел. Решението е взето с мнозинство - 66% от членовете на партията на Мартин Щулц са гласували "ЗА".

Очаква се Меркел да бъде официално избрана за канцлер от депутатите в средата на март и формирането на кабинета "Меркел 4" да започне възможно най-скоро, като по този начин ще се сложи край на политическата криза, която настъпи след изборите в Германия през септември миналата година. С облекчение ще въздъхне и цяла Европа, коментират анализатори, въпреки че политическите проблеми по никакъв начин не се отразиха на водещата икономика на Стария континент.

Германският канцлер и председател на Християндемократическия съюз (ХДС) Ангела Меркел поздрави Германската социалдемократическа партия за "ясните резултати" от вътрешнопартийното гласуване, на което мнозинството от партийните членове подкрепиха съставяне на управляваща коалиция с консерваторите.

Високопоставеният представител на Християндемократическия съюз на Меркел Фолкер Буфиер приветства резултатите от гласуването на ГСДП и заяви, че това е добър знак за германците и за бъдещето на страната. "Това е добро решение за Германия", написа на свой ред в Twitter генералният секретар на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама