По-бедните хора са по-щастливи в браковете си

18:40, 13 апр 18 / Любопитно 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изследване на учени от университета на Джорджия показа, че бракът може да направи щастливи единствено двойки, чиито общи доходи са по-малко от 60 000 долара годишно, съобщи "Лайф", цитиран от БТА.

Според авторите на изследването, подобен показател подтиква хората да се грижат повече един за друг, да имат общ бюджет и да обсъждат спокойно големите финансови загуби.

Бракът може да повлияе върху риска от депресия в зависимост от това какви доходи получаваш. Женените двойки с по-малко от 60 000 долара общ годишен доход са с по-малко симптоми на депресия в сравнение с неженените хора с подобни доходи.

При това повечето от анкетираните над 3500 души на възраст между 24 и 89 години отговорили, че доходите от 60 000 и повече долара позволяват да се откажеш от брака.

Учените отбелязват също, че в повечето случаи ниските доходи дават по-често възможност на хората да избягнат ненужния стрес и да поискат помощ един от друг. По данни на учените, подобна комуникация допринася да се приспособиш бързо към психологичните особености на партньора.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама