Френският президент обсъжда с евродепутатите бъдещето на Европа

09:10, 17 апр 18 / Свят 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обща европейска политика по въпросите на отбраната, сигурността, миграцията, разузнаването и предлагането на убежище за мигранти. За това настоява френският президент, който ще представи днес пред евродепутати своята визия за Европа.

Това ще е четвъртият от поредицата дебати между държавни и правителствени ръководители на ЕС и евродепутатите за бъдещето на Европейския съюз. Досега в пленарната зала в Страсбург говориха премиерите на Ирландия, Хърватия и Португалия. Следващият европейски лидер, който ще направи подобно обръщение през май е белгийският премиер Шарл Мишел, предаде БНР.

Речта на Макрон идва в момент, в който Европарламентът обсъжда извънредно кризата в Сирия. На вчерашния дебат лидерът на групата на либарилите Ги Верхофстад направи паралел с ударите в Ирак. Тогава той като премиер на Белгия се е разгарничил от операцията, но подчерта, че днес действията са били навременни. От своя страна германският евродепутат Ска Келер изрази мнение, че трябва да се търси политическо решение на кризата.

Дебатът днес продължава с изявление на върховния представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама