Стартират санирането в 13 блока в Девня до края на годината

15:30, 01 май 18 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Веднага след рестарта на програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради ще бъдат подписани и договорите за изпълнение с регистрираните сдружения в Девня. Това заяви кметът на града Свилен Шитов по повод зачестилите въпроси от собственици на апартаменти в 13-те блока в кварталите „Девня 1“, „Девня 2“, „Химик“ и „Повеляново“. Те са кандидатствали по програмата, която впоследствие бе спряна от служебното правителство на Огнян Герджиков.

„Входирали сме документацията в МРРБ и Българската банка за развитие още през май и юни 2016 и веднага след отварянето на програмата предстои подписването на договорите и изпълнение на проектите“, каза Шитов, позовавайки се на изявление на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По думите на кмета санирането на един блок отнема около четири месеца. 

Градоначалникът благодари на съсобствениците затова, че със съдействието и логистичната подкрепа на Община Девня са се мобилизирали и са регистрирали сдруженията. „Във всички съседни на нас общини, където има санирани блокове, местните власти и хората са успели да се организират навреме още в самото начало и са се вместили в първия етап на програмата, който започна през 2015 година“, припомни Свилен Шитов.

За съжаление предходната общинска власт в Девня не съдейства за своевременното учредяване и регистрация на сдруженията на собствениците и като цяло настрои обществеността против безплатното саниране. Така градът остана извън първия етап на програмата, а впоследствие служебното правителство забави допълнително нейната реализация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама