България започва ремонт на автомагистралите преди летния туристически сезон

19:38, 01 май 18 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С наближаването на летния туристически сезон, идва и най-доброто време за извършване на ремонт на пътища. Министърът на регионалното развитие Николай Нанков обеща на 1 май да ремонтира някои от най-натоварените части на магистрали в страната, за да избегне трафика и да се избегнат катастрофите. Нанков присъства на церемония по повод началото на ремонта на около 8-ми километър от участъка на магистрала "Тракия" край Бургас, който през лятото понася най-тежкия трафик, но не е ремонтиран повече от десетилетие.

До 18 юни ще е готов обходът на Ахелой и строителството на скоростната отсечка с четири ленти между Ахелой и Поморие, стана ясно при инспекцията на министър Нанков. Той напомни, че за реализацията на важния пътен проект правителството е осигурило 45 милиона лева.

„До 18 юни ще сме готови с асфалтирането на пътя, обезопасяването с мантинели, маркировката и вертикалната сигнализация. За летния сезон ще пуснем движението, както обещахме при старта на обекта", категоричен бе министър Нанков.

На 8 май българската агенция за пътна инфраструктура ще започне и работи по трасето на магистрала "Тракия" между Пловдив и Стара Загора - участък от пътя, който не е бил подложен на големи ремонти след откриването му през 1995-та година

По време на работата, товарните камиони ще бъдат пренасочвани към второстепенните пътища, но автомобилите и автобусите ще могат да използват магистралата, въпреки че трафикът ще бъде ограничен само до една лента във всяка посока.

Ръководителят на пътната инфраструктура Дончо Атанасов не даде твърд краен срок за ремонта, но заяви, че ще се положат усилия до края на юни да бъдат завършени, съобщи БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама