Румен Радев ще участва в освещаването на бойните знамена на българската армия

08:30, 06 май 18 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 6 май президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще вземе участие в тържествената програма за отбелязване на Деня на храбростта и празник на Българската армия. Той ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия и ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин на пл. „Свети Александър Невски“ в София.

Водосветът на бойните знамена и знамената-светини ще се проведе от 9 ч. пред паметника на Незнайния воин. Той ще бъде отслужен от Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим.
В честванията на празника ще участват още вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, висши офицери от Българската армия. Поканени са да присъстват представители на държавното ръководство, Дипломатическия корпус, военно-патриотичните съюзи.

Официални гости на тържествата, посветени на Деня на Храбростта и празник на Българската армия, ще бъдат заместник-министърът на отбраната на Република Македония Беким Максути и началникът на Генералния щаб на Армията на Република Македония генерал-лейтенант Методия Величковски.

Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия на пл. „Княз Александър I“ в столицата и ще произнесе тържествено слово по случай празника. 

От 10.30 часа започва традиционният Гергьовденски парад на Въоръжените сили.

От 12.30 часа държавният глава ще присъства на възпоменателна церемония по случай 6 май на българския военен мемориал в Ново село, Македония.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама