Министрите на отбраната на ЕС се събират в София

08:40, 04 май 18 / Политика 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 4 и 5 май 2018 г. в София ще се проведе неформална среща на министрите на отбраната на страните-членки на ЕС. Във фокуса на дискусиите ще бъдат въпроси, свързани с ключови дейности на Европейската агенция по отбрана, постоянното структурирано сътрудничество, плана за действие по военната мобилност и перспективите пред операциите по управление на кризи. 

В рамките на срещата ще се проведе заседание на Европейската агенция по отбрана. Форумът е част от официалния календар на Българското председателство на Съвета на ЕС и негов домакин е министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той ще стартира довечера в резиденция "Бояна", а утре ще се пренесе в НДК.

Освен министри на отбраната на страните-членки на ЕС, в срещата ще участват представители на ООН, НАТО, Европейската комисия, Военния комитет на ЕС, Военния секретариат на ЕС и други институции на съюза.

В края на работните сесии в събота Красимир Каракачанов и върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини ще дадат пресконференция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама