Данъчните започват масови проверки в пунктовете за годишни технически прегледи

07:20, 04 май 18 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националната агенция за приходите започва масови данъчни проверки в пунктовете за годишни технически прегледи. Ще се следи за издаването на касови бележки, отчитане на оборота и спазване на данъчното законодателство

Масовите проверки се дължат на анализи направени от приходната агенция, според които има разминаване между данните, подадени от пунктовете за годишни прегледи към Министерството на транспорта, и това, което показват фискалните им устройства. 

При над 320 пункта са установени значителни разлики между подадената информация и отчетените приходи на касовите апарати.Първоначалните оценки сочат, че общата сума на укритите приходи е в размер на 19,4 млн. лв. 

Ако тези несъответствия се потвърдят, на фирмите, които стопанисват пунктовете, могат да бъдат възложени и ревизии, допълват от НАП. 

От приходната администрация напомнят на клиентите на пунктове за ГТП, че за всяка заплатена от тях такса за преглед задължително трябва да получат и касова бележка. За нарушения на данъчните изисквания могат да се подават сигнали на телефона на НАП 0700 18 700.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама