450 000 българи поемат на път за почивните дни по Гергьовден

07:30, 04 май 18 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 450 000 българи се очаква да стегнат куфарите за предстоящите три празнични дни. Голяма част от тях ще се отправят към съседна Гърция - очаква се това да са приблизително 38 000 българи. Пътувания ще има и към другите ни съседки – Сърбия и Турция.

380 000 ще почиват в България, заяви Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Някои от пътуващите ще се насочат към Черноморието. Други ще използват множеството къщи за гости и семейни хотели навсякъде в страната.

КАТ взема мерки за спокойното и безопасно пътуване. Под постоянно наблюдение ще бъдат входните и изходни артерии на големите градове, магистралите и граничните пунктове.

По традиция, заради поредното голямо пътуване по случай струпването на почивни дни около Гергьовден, се забранява движението на тежки камиони по основните пътни артерии. Ограничението влиза в сила от 16:00 и ще продължи до 20:00 ч.

От АПИ отново подчертават и призовават шофьорите, въпреки мерките, да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на трафика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама