Доставят 15 нови автобуса на природен газ в Перник

13:40, 04 май 18 25 594 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

МРРБ одобри над 9,5 млн.лв. за модернизация на градския транспорт в Перник, осигурени от оперативна програма "Региони в растеж". 

Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпуска над 9,5 млн. лв. за модернизация на градския транспорт. Инвестицията е за 15 нови автобуса на природен газ и умни информационни табла по спирките.

Общият размер на проекта е 9 524 495,00 лв., от които стойността на безвъзмездната финансова помощ, която се предоставя от европейската програмата е 6 556 680,00 лв.

Целта е подобряване на жизнените и екологични условия в града, създаване на по-ефективен, бърз и екологичен градски транспорт с по-малко потребление на енергия, намаляване на отрицателното влияние върху околната среда чрез поддържане на градска транспортна система от екологични превозни средства.

Реализацията на проекта ще доведе до подобряване качеството на транспортното обслужване в гр. Перник, по-добър комфорт на пътниците, осигуряване на социално включване, равен достъп на групите в неравностойно положение, а намаляването на трафика, от своя страна, ще доведе до по-ниски нива на праховите емисии от транспортната дейност и емисиите от двигателите с вътрешно горене.

В рамките на проекта се предвижда и изграждане на нова газозарядна станция в бившето тролейбусно депо и ремонт на сградите в депото, както и система за контрол на обществения транспорт и електронна система за таксуване на пътниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама