Нинова ще дарява 600 лв. от депутатската си заплата всеки месец

14:35, 04 май 18 / Политика 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на БСП Корнелия Нинова обяви пред журналисти в парламента, че всеки месец ще дарява 600 лв. от депутатската си заплата. Решението и е вследствие на отхвърленото от мнозинството предложение на левицата за намаляване на месечното възнаграждение на народните представители.

"Направих това предложение не проформа, а искайки то да стане", коментира Нинова и допълни, че въпреки отхвърлянето му от парламента, тя ще го прилага за себе си като закон в сила. "Намалението, което предложих от около 600 лв. месечно, всеки месец ще дарявам на едно болно дете, на един възрастен човек, на някой, който е в беда и има нужда", обясни тя, цитирана от БТА.
 
"Никого не задължавам, но да знаете, че празни приказки не говоря", допълни Нинова.

"
Системата и статуквото се съпротивляват по всякакъв начин да не си намали привилегиите, заплатите и благините. На мен ми беше ясно, че тази система ще се съпротивлява", заяви лидерът на БСП.
 
"Ще продължим да
даряваме и от парламентарната група, и от субсидията на партията. Но тук ставаше въпрос за друго - за личен пример, за осъзнаване, че депутатите и политическата класа като цяло трябва да отстъпим от това, което имаме, защото знаете какво е отношението на народа към тези привилегии", каза още Нинова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама