Сръбският министър на образованието "изхвърли" Цеца от учебниците

19:30, 04 май 18 / Свят 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на образованието на Сърбия Младен Шарчевич обяви, че спорните текстове на певицата Светлана Ражнатович, известна като Цеца, ще бъдат премахнати от учебниците, предава скопският телевизионен канал „Сител“, цитиран от Агенция "Фокус".

Тази задача ще бъде премахната от работната тетрадка, а този, който е допуснал това, ще бъде наказан. Срамно е стихове от турбо фолк да бъдат включвани в учебник. За музиката, която учениците слушат извън училището, трябва да се грижат родителите, а в часовете ще се учат полезни и важни уроци. Учебникът, издаден от BIGZ, ще бъде изхвърлен“, каза Шарчевич за всекидневника "Danas".

Припомняме, че в Сърбия избухна полемика, след като в медиите и социалните мрежи бе разкрито, че в учебниците от пети клас са включени стихове от песен на Цеца.

Шарчевич подчерта, че служителите на упълномощената за учебниците образователна институция „твърдят, че не са знаели, че това е песен на Цеца". Главният редактор на издателството Оливер Джиканович заяви, че не става дума за грешка и че текстовете са съзнателно избрани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама