"Евробабите" ще пеят пред Министерски съвет в протест срещу лошия път до Чудните мостове

09:10, 04 юли 18 25 825 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фолклорният състав към читалището в Забърдо ще настоява пред Министерския съвет за ремонт на пътя до населеното място и природната забележителност "Чудните мостове". 

"От името на жителите на село Забърдо молим поне частично да ни оправят пътя, да не заличаваме от картата феномена Чудните мостове. "Евробабите" ще протестираме пред Министерския съвет. Искаме да поздравим министрите и добронамерено да помолим да бъде поправен пътят, съобщи Мария Ангелова от фолклорната формация.

"На ден идват 1500-2000 туристи. Някой се връщат заради пътя, а други не се отказват, но не идват повторно. 4-5 години е в такова състояние. От големите дъждове има срутени големи скални маси", обясни Ангелова.

"Не се намери човек, който да ни помогне и решихме да попеем на министрите и да ги помолим за отпуснат някой лев и да се поправи пътят. В селото има млади хора. 500-600 жители сме, имаме детска гардина и училище, искаме да се запазят. Сега с природните бедствия цяла България иска средства, но дано премиерът обърне и на нас малко внимание", каза още Мария Ангелова, цитирана от БНР. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама