Денис Ризов избягал в Америка заради чалгата

14:20, 04 юли 18 / Любопитно 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Bившият басист на рок ветераните „Ахат“ Денис Ризов написа дълга изповед в личния си фейсбук профил, а която признава, че е избягал в Америка заради чалгата.

„И точно, когато мислех, че нищо по-лошо не може да се случи, чалгата дойде в живота ми, настани се удобно на дивана в хола ми и започна да се сърди, че не и обръщам достатъчно внимание. Опитах се да я разкарам, но тя ми каза, че искам да я шкартирам, защото нямам сили да я победя. Предложих и да живее с мен цял живот и да видим, кой – кого, но тя каза да я чакам, че в момента се весели. Като я изгоних, се оказа, че съм слаб и безхарактерен и не съм и в категорията. Ей така, без да искам, се оказах по-слаб от чалгата и сега няма какво друго да правя, та дойдох в Америка, да чакам кога ще дойде и тук. Без да искам…“, заяви музиканта, който се подвизава зад Океана малко след като спряха предаването му по БНТ.

В публикацията си разказва как като съвсем малко дете е преболедувал тежко температурен гърч, от който едвам се е спасил. Следствие от този драматичен момент е, че и до днес едната му зеница е по-голяма от другата. Ризов споделя и трудностите в училище и казармата заради бунтарския си дух, който довел до много наказания, включително бръснене нула номер. За годините си във военните редици той пише: „ Там обаче се сблъсках и със Звезди и с музиката. Така, без да искам, оцелях чрез тях. В следващите години се борихме за свободата да свирим, каквото искаме, а не, каквото трябва. Ония, без да искат, ни накараха да измисляме бунтарски текстове, защото ние не искахме да живеем, както те искат“.

В текста си отправя и явни обвинения към свои колеги рок-музиканти, които са „паднали в жертва“ на чалгата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама