Задържаха контрабандни упойващи лекарства на ГКПП ''Малко Търново''

11:35, 04 юли 18 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Контрабандни лекарства с упойващо действие и паста, съдържаща прекурсорът ефедрин, както и недекларирани медицински инструменти, задържаха митническите служители на Митнически пункт Малко Търново при проверка на лек автомобил с българска регистрация.

Колата с марка „Мерцедес" е пристигнала на българския митнически пункт от Турция на 01.07.2018 г. Шофьорът и пътниците в автомобила, български граждани, са заявили, че не внасят нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка на автомобила, миническите служители откриват в багажното отделение на колата недекларирани 240 ампули с надписи на инжекционен разтвор, който се използва за анестезия в стоматологията, също и 15 кутии, съдържащи общо 75 грама медицинска паста с изписана на етикета основна субстанция ефедрин -прекурсор за производство на наркотици. При извършения полеви наркотест, субстанцията в кутиите реагира на опиат.

В автомобила са открити още недекларирани 42 броя отделни  стоматологични инструменти, 15 броя резервни части и стоматологични консумативи. Шофьорът на колата-български гражданин с инициали Н.Н. и адресна регистрация в област Варна, е признал, че недекларираните стоки са негови и заявил, че ги е купил за лично ползване от Турция.

Контрабандната пратка е задържана. Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама