Състезание за незрящи рибари се провежда в Шуменско

12:35, 04 юли 18 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националното състезание по спортен риболов за незрящи се провежда на язовира край с. Царев брод от днес, 4 юли, предаде БНР.

23 отбора от клубовете за хора със зрителни увреждания в цялата страна участват в събитието, организирано от Дневния център за рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания в Шумен. То ще продължи до 6 юли. 

Финансирането се осигурява по проект „Риболовът – ефективната рехабилитация“, защитен пред Агенцията за хора с увреждания. Състезателите бяха посрещнати от зам.-областния управител на Шумен Петко Шаренков. Поздрав отправи и председателят на ССБ Васил Долапчиев. Старт на националното състезание даде председателят на Спортния клуб на хората със зрителни увреждания в Шумен Николай Йорданов.

Церемонията по награждаването на победителите в Националното състезание по спортен риболов за незрящи ще се състои на 5 юли в Шумен. Отличията ще връчи кметът на общината Любомир Христов. На 6 юли отборите ще отпътуват за Тутракан, където ще посетят рибарската махала и Музея по лодкостроене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама