Увеличават се мигрантите в Белград, идващи от България

15:00, 04 юли 18 / Свят 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От месец май има увеличение на броя на мигрантите и бежанците, които влизат в Сърбия от България. Това съобщиха от Републиканския комисариат за миграция и бежанци в Белград.

В Сърбия в момента има 2891 миграти и бежанци. 324 от тях са настанени в приемни центрове в област Пчиня. Там се настаняват мигрантите, които идват от Македония и България. В приемните центрове в област Пчиня броя на мигрантите е намалял с 38 за последните два месеца.

За същия период има двойно увеличение на броя на мигрантите, които са дошли от България в Сърбия. В приемния център в Босилеград в момента има 50 мигранти от Близкия и Средния изток. В приемния център във Враня - 114 мигранти, в Прешево - 85 и в този в Буяновац - 75 мигранти. Всички те са дошли от Македония.

Най-много бежанци има от Афганистан, а след това са тези от Пакистан, Иран и Ирак. Броят на тези от Сирия представлява 1.8 на сто от общия брой бежанци.

От началото на 2018 година до 1 юни през всички 18 приемни центрове в Сърбия са преминали общо 8602 души. За същия период 3185 бежанци и мигранти са изразили желание да получат убежище в Сърбия, но само 78 от тях са подали молба за това, предаде БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама