Протест на превозвачите, подкрепящи проектозакона за автомобилната камара

14:05, 04 юли 18 / Политика 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тежкотоварни и автобусни превозвачи протестират в подкрепа на проектозакона за Българската автомобилна камара. Той беше оттеглен от Народното събрание след протест на друга част от бранша, която се обяви срещу такъв закон, и след намесата на премиера Бойко Борисов.

Целта на протеста е да бъде заявена категоричната подкрепа на значителна част от бранша за обединението на сектора чрез Закон за Българската автомобилна камара, заявиха от Съюза на международните превозвачи /СМП/ и Българската асоциация на сдруженията на автомобилните превозвачи /БАСАТ/.
 
Пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ в София са паркирани няколко десетки автобуса, а в двете посоки бул. „Цариградско шосе“ от кръговото на 4-ти километър до кръстовището с бул. „Димитър Пешев“ са паркирани и автобуси и товарни автомобили.
 
Създаването на Българска автомобилна камара е нужно, защото има фирми, които работят срещу правилата, заяви председателят на българската Асоциация на сдруженията от автомобилния транспорт Миролюб Столарски, един от организаторите на недоволството, цитиран от "Дарик".
 
„Има фирми, които не работят по правилата. Има много фирми. Не искам да влизам в тази дилема и един срещу друг. Знае се кои са. Може да попитате в Министерство на транспорта. Те не спазват много правила, например спират на спирки, на които нямат право да спират, карат шофьорите да карат без карти, някои сменят тахографите - вместо електронен, слагат обикновените, старите. Това, което най-много ги е страх, е етичният кодекс“, каза Столарски и допълни, че нищо не очакват, просто отправят послание към премиера да изслуша и тях. „Все пак една монета има две страни, нали“, допълни той. 

Към протеста в София се присъединят и превозвачи в други градове на страната - Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Велико Търново, Плевен, Ямбол, Свиленград, Сандански и Враца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама