Макрон се повесели в нощен клуб в Нигерия (ВИДЕО)

19:40, 04 юли 18 / Свят 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският президент Еманюел Макрон запретна ръкави и се весели в нощния клуб на легендарния африкански музикант Фела Кути в нигерийския град Лагос, предаде БТА.

Макрон, който приключва днес двудневното си посещение в Нигерия, реши да си почине от по-сериозната работа и отиде вчера в прочутото заведение. Той посети нощния клуб, след като даде пресконференция с нигерийския президент Мухамаду Бухари, на която двамата обещаха да се борят с тероризма в Западна Африка.

„Познавам мястото и имах някои спомени“, пошегува се Макрон, попитан от местен репортер защо отива в клуба. Преди 17 години Макрон е бил няколко месеца на стаж във френското посолство в Нигерия. Сега, когато дойде отново тук като президент, той се пошегува: „Надявам се да не разваля купона“.

Макрон публикува в Twitter видеоклип, показващ го в клуба на фона на африканска музика и танцуващи жени с къси поли и традиционно облекло. „Това е африканската енергия. Тази, която открих тук в Лагос, когато бях на 23“, се казва в туита. „Тази, която се надявам, че много европейци ще познаят. Тази, която е далеч от предразсъдъка, свързващ Африка с мизерия“, добави той.

На снимки се вижда как Макрон се пробва да свири на традиционни барабани и е с един от синовете на Фела Кути.

Много нигерийци бяха изненадани от посещението, защото Кути беше известен женкар, пушач на марихуана и политически активист по време на военното управление. Самият музикант се наричаше „Черния президент“.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама