Фермери се заканват да откажат нови проби на животни в Болярово

09:10, 20 юли 18 25 835 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След като вчера беше съобщено за вторично огнище на чума по дребния добитък, днес ветеринарните екипи трябва да се вземат втори проби от животните в село Болярово, за да се установи има или не наличие на заразата.

Собственичката на стадото, в което беше открита положителна проба, обаче изказа категоричните си съмнения в резултатите и заяви, че животните й не са болни.

"Искам да ми дадат съмнителната марка на животното от моето стадо, да видя кое е то, има ли симптоми и тогава ще си помисля дали да допусна екипите за втора проба. Мисля, че аз съм нарочена, защото съм една от протестиращите срещу избиването на здрави животни", заяви Ана Петрова пред БНТ.

Заедно със съпруга си тя отглежда 200 овце във ферма в Болярово. "На какво се дължи тази съмнителна реакция при положение, че вие втори проби не сте ми вземали. Така не получих отговор. Никакъв отговор, никакви проби, нищо", заяви фермерката.

След двучасови разговори между различни институции, свързани с проблема министър Порожанов обяви вчера: "Стадото е отдалечено, няма никакъв контакт с никакви други стада, то е на 15 км. от Шарково. В момента няма симптоми по самите животни, но именно поради тази отдалеченост ще вземем втора проба. Ще отложа изпълнението на заповедта. Искаме да видим резултатите. Надявам се резултатите да са добри".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама