Вратарски трансфери раздвижиха пазара

09:12, 09 авг 18 / Спорт 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Два грандиозни трансфера на вратари раздвижиха пазара по оста Испания-Великобритания в последните часове.

Тибо Куртоа вече ще защитава цветовете на Реал Мадрид. В четвъртък белгийският вратар ще бъде представен на “Сантяго Бернабеу”.

Договорът му с “кралския клуб” ще бъде за шест години, а трансферната сума е в размер на 40 милиона евро. Като част от сделката, от Лондон към Мадрид ще поеме хърватинът Матео Ковачич. Хърватинът ще играе “Стамфорд Бридж” като преотстъпен.

От своя страна Челси подписа договор за седем години с испанския национал Кепа Арисабалага, реализирайки най-големият трансфер на вратар в историята на съвременния футбол. 

23-годишният Арисабалага стана най-скъпият вратар в историята, след като Атлетик (Билбао) го продаде за 71 милиона паунда. Вратарят подобри рекорда на бразилеца Алисон Бекер, който преди по-малко от месец премина от Рома в Ливърпул срещу 66,8 милиона паунда. Кепа наследява в Челси именно Тибо Куртоа.

Арисабалага има 53 мача за Атлетик (Билбао) в Примера дивисион, изиграни в рамките на два сезона. Във визитката на вратаря фигурира и един мач за националния отбор на Испания. Арисабалага бе и в разширения състав на испанците на последното световно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама