Американски сенатор: Руски агенти са проникнали в изборните системи във Флорида

20:00, 09 авг 18 / Свят 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руски агенти са проникнали в част от изборните системи в щата Флорида и са в състояние да заличат имената на регистрирани избиратели преди ноемврийските частични избори за Конгрес, ако тези системи не бъдат защитени. Това е заявил за вестник "Тампа бей таймс" федералният сенатор Бил Нелсън, пише Reuters, цитирана от БТА.

"Те са проникнали вече в системите на няколко окръга в щата и сега са с развързани ръце да продължат нататък", твърди сенаторът демократ от Флорида.

Миналия месец Нелсън и републиканецът Марко Рубио, също сенатор от Флорида, са предупредили писмено ръководителите на изборните администрации в 67 окръга за потенциалните заплахи. Но в писмото им не е имало такива подробности, каквито е изложил Нелсън в интервюто.

"Поискахме от председателя и заместник-председателя на сенатската комисия по разузнаване да уведомят изборните шефове във Флорида, че руснаците са вътре в техните данни", казва Нелсън пред флоридското издание.

От Държавния департамент, който по закон надзирава изборите, омаловажиха думите на Нелсън, като заявиха, че не са получили никаква информация, нито от него, нито от федерални и щатски агенции, която да потвърждава твърдението за инфилтриране.

На изборите през ноември Бил Нелсън ще се бори за преизбиране в конкуренция с републиканеца Рик Скот, настоящия губернатор на Флорида.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама