Зендая бори расизма на прослушвания

17:20, 09 авг 18 / Любопитно 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившата звезда на „Дисни“ Зендая Колман призна, че се опитва да разбие стереотипите в Холивуд, като подбира внимателно прослушванията, на които се явява.

"Винаги казвам на мениджъра ми да ме изпраща на кастинг за роли, които изрично е уточнено, че са предвидени за „бели момичета“. И досега – ако наистина съм искала ролята, съм я получавала всеки път", категорична е актрисата от „Най-великият шоумен“.

Именно по този начин Зендая си спечелила и ролята на Емджей в последния филм за Спайдърмен - „Завръщане у дома“. „По време на прослушванията нямах представа, че екипът ще ме приеме по този начин. Изправих косата си, за да намаля визията на чернокожото момиче и отидох. Бях изненадана, че вместо – както обикновено става в тези среди – да ме накарат аз да се съобразя с установените правила, те нарушиха същите тези правила заради мен“, каза Зендая пред сп. Marie Claire.

В следващия филм за Човека-паяк от вселената на Marvel актрисата се очаква да има повече екранно време. „Спайдърмен: Далеч от дома“ ще направи световната си премиера на 5 юли догодина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама