До какво води провалът в комуникацията?

20:35, 18 авг 18 25 703 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От началото на годината ТОПНОВИНИ разказва в поредица материали за проекта "ИНТЕГРИРАНЕ НА ПОЛИТИКИТЕ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА В ДНЕВНИЯ РЕД НА ОБЩНОСТИТЕ".

 

Част от проекта са поредица от семинари, в които се провеждат редица обучения за формиране на лидерски качества и успешна комуникация за налагане на еко политики.

Днес представяме част от изводите от семинарната част на проекта, свързани с провалът в комуникацията, характерен за представителите на политически сили.

Повече информация за проекта можете да откриете на официалната му фейсбуук страница.

 

Провалът в комуникацията е един от малкото проблеми, които открито се заявяват от представители на политическите пратии. Обикновено този проблем е дефиниран на езика на отчуждението и затрудненото свързване между политиците и техните избиратели. Сривът на индивиуалните рейтинги и загубата на доверието в политическата прослойка като цяло се преживява болезнено и поражда паническо търсене на изход от кризата.

Пазарът услужливо предлага разнообразни решения, често пъти магически, които притеснените политици охотно си купуват – доказателство за това е процъфтяването на индустрията на политическия PR в разнообразни разфасовки, адаптирани към местните вкусове. Въпреки това образът на политика в България устойчиво помръква, а връзката с общността изтънява.

Да бъдеш мразен и презиран започва да става част от професионалната характеристика на българския политик, което естествено отблъсква качествените хора от това поприще и го превръща в поле за изява на амбициозната посредственост. Ако този процес продължи да се развива със сегашните темпове, се очертава опасност политиката от територия на лидерство и развитие да регресира до убежище за неудачници, досадна, но нелечима болест на публичния живот.

В този смисъл е наложителна инвестиция в изследване и развиване на политическата комуникация, разбирана като ключов компонент от политическото участие.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама